Træning og tidsfordriv

Træning og tidsfordriv

I Brasilien ser man capoeira på gaden og på stranden. Det er drivernes og vagabondernes gamle tidsfordriv, der i utallige afskygninger finder sted i sol og skygge, gratis eller mod betaling. Nogle af capoeirista’erne har lært fra gaden og stranden, og ofte optræder de sammen i små grupper, med en halsbrækkende blanding af capoeira, akrobatik og stunt. Lederen af en sådan gruppe, bliver tit kendt under titlen “mester”, men hans skole er på gaden. Dvs. ingen rammer og regler – everything goes (så længe “mesteren” er enig).

Hvorfor gå i skole for at lære tidsfordriv? Hvorfor træne for at slappe af? Et akademi, eller gruppe/skole, giver mulighed for at eleven kan lære grundlæggende ting, før et eventuelt møde med mere utæmmede former for capoeira. Sagt på en anden måde: det er altså i skolen, at capoeirista’en skal vokse op, men hans familie findes verden over.

I Capoeira Angola Aarhus lærer vi teknik, strategi og holdning, med det formål at kunne spille capoeira med alle. Men vi lærer også om historie, socialt liv og ånd så vi kan vide hvem vi er.